maanantai 14. tammikuuta 2013

Bye bye Hollywood Hills.. For now.

Travelodge Hollywood viisi tuntia myöhemmin. Viisi tuntia, seitsemän kaistaa yhteen suuntaan, matkaa 200km ja damn mikä RUUHKA! Onneksi shoppailtiin Walmartin ruokahyllyillä ennen lähtöä, hyvin meni matka mässäillessä. Tosin, jossain vaiheessa alkoi kalorimäärät painaan ja suoritin pienen jumpan meidän perheauton takapenkillä Niinan valmennuksessa. Jaksoin 10 min ja palkitsin itseni Peanut butter Snickersillä... Mmmmmm. Job well done!

Sen verran on opittu, ettei yhtä vesipulloa kannata ostaa, koska 24 pulloa tulee halavemmaksi. Sama pätee kaikkeen ruokaan, myös kaljaan. Mut ei me siis paljon oo juotu. Vielä.
Täytyy sanoa, että tää paikallinen halapa-halli eli Walmart on meikäläisen personal favorite! Mahtavia kauhtanoita, kertakäyttökrääsää, halapaa kosmetiikkaa ja hallit on niin isoja että ihmettelen miksi eivät oo rakentaneet likuhihnoja tai jotain shuttlea käytäville liikkumista varten.
Long live the Walmart!

Motelli oli hyvä ja hyvällä paikalla East Hollywoodissa. Hinta-laatusuhde kohillaan, 35e kaks yötä per heebo, ei haissu hevonen tai muukaan karsina ja tilaa oli reilummin. Samaan rahaan sai nauttia myös aamupalaa, josta iloksemme löytyi myös hedelmiä. Muutoin ateriat aamulla koostu lähinnä extrahypersupervaaleasta leivästä ja grape jellysta.

Pakko sanoa, damn I love L.A, tänne on tultava takasi ja usiasti!
My homie Niina kertoo lisää... Stay tuned.

Love, M

Ensimmäinen päivä Hollywoodissa aloitettiin ajamalla suoraan Hollywood Boulevardille. Jaakko on suorittanut auton ajamisen tähän asti, en voi käsittää miten se osaa ja uskaltaa. Mää en edes tiedä missä tässä autossa on kaasu ja jarru, käsijarrusta puhumattakaan. Olli istuu edessä kun minä ja Mira hengataan takapenkillä tummennettujen ikkunoiden takana uudet Calvin Kleinin design-laukut sylissä. Tämä suuhygienisti on vetänyt varmaan kohta lavallisen Coke Zeroa tässä kyydissä istuessani, mutta muistakaa siellä kotona että vesi on paras janojuoma. Olen käynyt läpi eri kauppojen ja markettien suuhygieniahyllyt, jotka on yllättävän samankaltaisia Suomeen verrattuna. Esteettisen hammashoidon lainsäädäntö toki eroaa EU:n vastaavaan, joten kaikenlaisia valkaisulusikoita ja liuskoja voi ostaa kuka vaan. Itsekin ostin kotiin testattavaksi. USA on Listerinen luvattu maa ja kauppojen hyllyt notkuvat kunnon perhepakkauksista, jotka ovat ainakin kaksi kertaa suurempia kuin Suomessa. Makuja ja versioita on useita ja itse ajattelin yrittää raahata appelsiinin makuista Listerineä kotiin. Ksylitolipurukumia on vaikea löytää, ja niissä joissa ksylitolia on, on sitä todennäköisesti hyvin vähäiset määrät.

Menipä vähän aiheen vierestä. Eli Hollywood Boulevardilla suuntasimme ensiksi Madame Tussaudsiin, jossa ihailimme ja kauhistelimme vahanukkeja. Pääsin poseeraamaan mm. Travoltan, Madonnan ja Scarlett O'Haran kanssa. Jaakon suosikki oli Julia Roberts, Miran Johnny Depp ja Ollin Justin Bieber. ;)

Seuraavaksi hyppäsimme noloimpaan turistibussiin EVER, eli avokattoiseen minibussiin jolla ajelimme mm. Hollywood Hillseille ja Beverly Hillseille. Kuski oli ihan paras ja kertoi innokkaasti nähtävyyksistä. Kiersimme kapeita ja kiemuraisia katuja nähden mm. Orlando Bloomin, Bruce Willisin talot. Näimme myös Spelling Manorin, Playboy Mansionin, Madonnan pihatien, Elviksen entisen linnan sekä Michael Jacksonin kuolintalon, jonka avoimesta portista pääsimme myös saamaan hyvän näkymän sisäpihalle. Miran kanssa käytiin vessassa erään puiston vessassa, jossa aikoinaan George Michael pidätettiin laittomista aktiviteeteista. The Osbournes -sarjasta tuttu talo oli uskomatonta nähdä varsinkin kun portti sattui olemaan auki. Nykyään talon omistaa Christina Aguilera. Tässä vain pieni maistiainen teille sinne Suomeen. ;) Nähtävää oli paljon, eikä kaikkea pysty vielä oikeen sisäistämään. Pääsimme tuurilla ajamaan Beverly Hiltonin sivupihalle, jossa järkättiini sunnuntaista Golden Globe -gaalaa. No, siinä hoksasimme että E! -kanava haastatteli Kelly Osbournea suoraan silmienme edessä. Huh. :)

Hollywood Museum oli ihan ok, mutta käsitteli lähinnä vanhaa Hollywoodia, joten emme oikeen saaneet irti hirveästi siitä. Näimme kuitenkin useita Marilyn Monroen käyttämiä asuja sekä uskaltauduimme museon kellariin, jossa kävelimme suoraan Hannibal Lecterin sellin käytävälle. Hui kauheaaaa.

Nyt ajamme parasta aikaa kohti San Luis Obispoa. Autossa soi Cheek, mutta minun päässä soi ainoastaan Torin Sorta Fairytale, joka kertoo juuri tästä tiestä. 101.

Tarinointia jatkaa etupenkillä istuva reipas Olli-Pekka.

Flunssaisin terveisin, Niina

Toisen Hollywood-päivän aamuna pestiin pyykit ja jätimme haikeina taaksemme Travelodgen sviitin. Päivän suunnitelma muuttui aamulla sillä huomasimme nettiä selatessamme Paramount Studiosin olevan kiinni. Päätimme etsiä toisen turistikohteen päiväksi ja pikaisen nettietsinnän jälkeen bongasimme Burbankissa sijaitsevat Warner Brosin studiot. Studion VIP Tourilla nähtiin muun muassa miten ja missä kuvataan The Big Bang Theorya sekä sen että Frendit kuvataan Kaliforniassa eikä Nykissä. Viiden maissa starttasimme auton ja lähdimme tykittämään kohti 45,000 asukkaan San Luis Obispoa, ajoa pvn aikana noin 350 km. Btw, tankki täyteen bensaa Chrysler Town&Countryyn maksoi 40€ - ei paha. Toisaalta J:n ajotyylillä ja Chryslerin bensankulutuksella 300 km:n matkaan meni 3/4 tankillista.

Huomenna pientä ostostentekoa Premium Outlet Mall Pismo Beachillä ja rentoa chillausta.

-J & O





















1 kommentti:

  1. Aivan loistavaa luettavaa! Te ootte kyllä jo nyt kokenu kaikenlaista, huhhhu! :)) Hei keep me posted!

    T.nolife kalliosta

    <3

    VastaaPoista