lauantai 19. tammikuuta 2013

Last night in San Francisco

Viimeinen ilta San Franciscossa. Katsotaan motellilla Sinkkuelämää ja haaveillaan pitsasta. Taitaa jäädä tänään kuitenkin välistä. Tänään perjantaina nukuttiin puoli yhdeksään, mutta unta olisi riittänyt kyllä pidempäänkin. Ajeltiin Chinatownissa, joka oli ihan mielenkiintoinen paikka. Odotin innolla pääseväni hippikaupunginosaan Haightiin, mutta mielikuvani pitkähiuksisista hippimiehistä ei ihan täyttynytkään, vaan puistossa makaili lähinnä epämääräisiä spurguja. Heh. "Amerikan terveellisimmässä ruokakaupassa" myytiin muuten Pandan lakritsia.

Syömässä käytiin Macy'sin kattoterassilla Cheesecake Factoryssa, joka oli aivan mahtava paikka. Syötiin pastaa ja Club sandwicheja ja annokset olivat ihan älyttömän isoja. Onneksi saatiinkin osa kotipakettiin. :) Lyhyen shoppailukierroksen jälkeen suuntasimme takaisin motellille. Pesimme myös neljännen kerran pyykkiä tälle reissulle. Pyykkäys on helppoa itsepalvelupesuloissa ja koneellinen maksaa n. 2,5 dollaria + kuivaus n. 1,75 dollaria.

San Francisco on arkkitehtuuriltaan ihan erilainen kuin muu Kalifornia. Talot ovat kauniita, toisin kuin esim. Losin rumat savimajamaiset rakennukset. Jostain syystä en silti tunne kovin syvää viehätystä tätä paikkaa kohtaan. Täällä on jotenkin liikaa eurooppalaista ilmapiiriä amerikkalaiseksi kaupungiksi. En osaa oikein selittää. Siitä tulikin mieleen että tämä tippauskulttuuri on aivan naurettavan epäkäytännöllistä.

Aika on kulunut tosi nopeaa ja matka saisi kestää vielä paljon pidempäänkin. :( 11 päivää jäljellä. Huomenna yritetään lähteä heti aamusta liikenteeseen ja ajaa Walmartin sekä Premium Outletin kautta Napa Valleyn viinitila-alueelle. Pientä viinin maistelua siis luvassa. Siellä viivymme yhden yön ja jatkamme matkaa Sacramentoon. Auto jää Sacramentoon, mutta onneksi Vegasissa odottaa limusiinit. En jaksa odottaa pääseväni sinne. No mutta, nyt nukkumaan.



Terkuin, N

P.S. Tänään jonotimme Miran kanssa vaatekaupan kassalle kun meidän edessä oleva nainen kääntyi ja alkoi puhumaan meille Suomen kieltä hieman murtaen. Hän oli syntynyt Suomessa mutta puheesta päätellen asunut täällä kauan. Myös Olli oli motellin respassa törmännyt Suomi-hupparilla varustettuun paikalliseen mieheen, joka oli vasta vieraillut tuttavansa luona Tampereella. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti